Wie is Johan De Belser

Johan De Belser ontving de microbe van zijn vader Victor, die deze op zijn beurt kreeg van zijn grootvader. Hij werd echt geboren in een “duivennest” en heeft het grootste deel van zijn leven met duiven gespeeld. Het was tijdens deze periode dat het spel van vitesse triomfeerde. Vader “Victor” was zijn hele leven een opmerkelijke snelheidsspeler en dit vertaalde zich in het winnen van vele kampioenstitels, voornamelijk in de plaatselijke samenleving van “De Verbroedering Berlaar-Heikant”.

De grootvader van Johan stierf in 1979. Johan besloot toen om samen met zijn neef Werner Dierickx op dezelfde hokken te blijven spelen. Ze hadden een aantal uitstekende duiven, de “Oude Blauwe” werd 5 jaar asduif op Noyon.

Door frequent contact met spelers op de halve en lange afstand groeide zijn belangstelling voor deze vluchten. Dit leidde ertoe dat Johan na verloop van tijd de overstap naar deze vluchten maakte.

Na zijn huwelijk werd een prachtige villa gebouwd, met natuurlijk .. veel duivenhokken. Johan leeft “op het platteland”, zoals hier in België vaak wordt gezegd. Gedurende de eerste 2 jaar werd alleen de snelheid “Vitesse – Dutch” gespeeld, maar de langere afstanden lonken. Eerst halve fond maar al snel werden de afstanden steeds langer. Vooral Bourges vanaf eind juli is de klassieker waaraan iedereen uit de regio Berlaar wil deelnemen. Elk jaar zijn er toppers met jaarlingen , oude en jonge duiven.

Het was meteen duidelijk dat Johan geen gewone volger wilde worden.

Johan De Belser

Schuiven naar boven